Na de behandeling

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig aanvoelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezingsproces van de behandeling.

Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raadt Extended Skin Solutions de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

  • Houd de behandelde huid de komende 3 dagen droog.
  • Geen water, milk of lotions op de huid aanbrengen.
  • Ook geen sauna, stoombad of zwemwater.

Door bovengenoemde zaken op te volgen zal de huid sneller en mooier genezen.

Hygiëne tijdens het genezingsproces

Hygiëne is tijdens het genezingsproces absoluut noodzakelijk. Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen. Gebruik een desinfecterende zeep zoals Unicura of Dettol om uw handen te ontsmetten.

Reinig uw gezicht voorzichtig met een washandje of cleansingdoekjes (niet over de PMU). Haren wassen kan, maar voorzichtig uitspoelen.

Geen make-up

De eerste 7 dagen geen make-up bij de behandelde plek aanbrengen, zeker geen mascara. Daarna kunt u zich weer opmaken zoals u gewend bent. Gebruik gedurende 14 dagen geen cosmetica, crèmes of make-up op de PMU i.v.m. mogelijke ontstekingen. De huid is na die 14 dagen gesloten.

Dek de PMU niet af met pleisters of verband.

U mag een week niet in de zon of onder de zonnebank met de behandelde huid. Er ontstaan hele kleine korreltjes op de huid, dit zijn minuscule korstjes.
Ga niet aan de korstjes krabben, maar laat de huid dit zelf afstoten. U kunt anders een litteken krijgen of het pigment mee uit de huid trekken.

En verder…

Neem bij ontsteking of pijn altijd contact op met uw arts.
U mag gedurende 14 dagen niet sporten, omdat inspanning de poriën opent en zweet het pigment uit de wond kan spoelen.

Gebruik bepanthen en smeer dit de eerste 3 dagen met een wattenstaafje voorzicht over de permanente plek. Eventuele zwelling of een gespannen huid verdwijnt overigens vanzelf binnen 1-2 dagen. Als u het gevoel heeft dat uw huid zo op spanning staat, dan mag u na een dag of 3 een heel klein beetje smeren.

U mag gedurende tenminste 4 weken niet zwemmen of gebruik maken van zonnebank of sauna. Ook na de genezing zal u altijd uw PMU moeten beschermen met een hoge beschermingsfactor tegen straling van zon of zonnebank.