Wat je moet weten over Permanente Make-up

Wat moet je weten over Permanente Make-up

Permanente make up wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make up voor een periode van 1 tot 5 jaar in de huid worden gebracht. Andere mogelijkheden van permanente make up zijn: Eyeliners, lipliners, fulllips, littekens en de gevolgen van vitiligo in huidtinten worden gecamoufleerd.

Hoe ziet de behandeling er uit?

Bij binnenkomst krijg je een toestemmingsverklaring/vragenlijst moet invullen (GGD verplicht) alvorens wij de behandeling starten. Na het invullen van de vragenlijst zal de specialiste jouw meenemen naar de behandelkamer en mondeling de punten met je bespreken en eventuele vragen beantwoorden. De kleur en de vorm worden samen met bepaald.

Gaat u akkoord met de getekende schets en kleur zullen wij de behandeling starten. Gemiddeld duurt een eerste sessie 90 minuten. Nabehandelingen duren 45-60 minuten. De behandeling is niet heel erg pijnlijk. Op sommige plekjes kan het soms wel iets gevoeliger zijn.

Je kan eventueel zelf de huid licht verdoven door een verdovings- crème bij je huisarts te halen (gaat alleen op recept) en het te behandelen gebied dan zelf 45-60 minuten vóór de afspraak in te smeren.

TIP: doe er ook een beetje plastic folie overheen zodat de verdoving beter intrekt.

 

Voor wie is permanente make-up voor de wenkbrauwen geschikt?

– Iedereen die zijn eigen vorm niet goed vindt of wil versterken in het gezicht
– Uitdrukking verfraaien of corrigeren
– Als je niet of nauwelijks haargroei hebt
– Alopecia
– Extreem haarverlies na chemokuur
– Littekenweefsel

 

PMU blijft altijd mooi zitten mits je 1-2 x per jaar je wenkbrauwen laat bijwerken middels opfris behandelingen. Zo blijft PMU dus niet 2-3 jaar zitten zonder onderhoud. Na de 1e setting verlies je meer dan 50% van de kleur en vorm. Nabehandelingen zijn noodzaak om de pigmenten te laten stabiliseren. Meestal zijn dit 1 of 2 nabehandelingen. De pigmenten zijn organisch en volledig afbreekbaar door het lichaam. Allergieën komen hierbij niet voor.

Houd uw PMU 1 of 2 x per jaar bij anders zal de kleur teveel teruglopen en zijn meerdere nabehandelingen daarna alsnog nodig. Bij de nabehandeling binnen het jaar is het niet gegarandeerd dat alleen die behandeling afdoende is. Soms is toch een extra nabehandeling na 4 weken alsnog nodig.