Gratis verzending vanaf 50,-
Dierproefvrij
Geen parabenen of sulfaten

IPL-laser­behandeling

IPL ook wel Intense Pulsed Light genoemd, is de benaming voor definitief ontharen. Definitief ontharen is ideaal voor mannen en vrouwen die van hun (over) beharing af willen.

Wat is IPL-laserbehandeling?

Bij Schoonheidssalon Extended Skin in Houten kun je terecht voor definitief ontharen met IPL-laserbehandelingen. In een aantal sessies laseren we de haartjes op ongewenste plekken blijvend weg, zodat je niet meer hoeft te scheren. En dat scheelt je een hoop tijd. Heerlijk toch?

 

De behandeling gebeurt door middel van licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door melanine, het pigment dat zich van nature in het merk van de haar bevindt. Deze absorptie van licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. 

 

Zodra de temperatuur in het haarzakje 70 graden bedraagt, heeft dit een gewenst stollingseffect tot
gevolg. Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt vernietigd.

Hoe werkt IPL laser ontharen?

De groeicyclus van de haartjes hebben verschillende fasen. Een IPL-laserbehandeling vernietigt de haartjes in de groeifase, omdat ze in deze fase in contact staan met de haarwortel. Deze behandeling wordt acht tot twaalf keer herhaald, zodat je zeker weet dat alle ongewenste haartjes verwijderd zijn. Daarna ben je definitief van je ongewenste haargroei af.

 

Definitief ontharen met IPL is vriendelijk voor je huid. De opperhuid wordt namelijk beschermd met een saffieren contactkoeling. Hierdoor raakt je huid niet beschadigd en ontstaan er geen (pigment)vlekken of littekens. Onze specialisten bouwen iedere behandeling met zorg op. Zo sluiten we de kans op bijwerkingen helemaal uit.

Wat kost een IPL-behandeling?

Tijdens elke behandeling verwijdert de IPL ongeveer 60% van het haar, dat zich in de groeifase bevind. Naarmate de huid lichter het haar donkerder is, zal de behandeling effectiever zijn. 

 

Voor donkere huidtypes met lichter haar kunnen meer behandelingen nodig zijn. Naarmate het haar dikker is, zal de behandeling effectiever zijn. Voor dun haar kunnen meer behandelingen nodig zijn. De prijzen en de duur van de behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid haargroei.  Wil je een prijsindicatie? Neem gerust contact met ons op. We adviseren je graag!

IPl

Plan een gratis intake gesprek in!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.

 

Client reviews

Onze klanten aan het woord: