Gratis verzending vanaf €50,-
Dierproefvrij
Geen parabenen of sulfaten

Permanente eyeliner

Met permanente eyeliner bespaar je dagelijks een hoop tijd. Dankzij de nieuwe semipermanente make-up techniek zit je eyeliner altijd goed en ben je in no-time klaar voor de dag.

Altijd de perfecte eyeliner dankzij semi-permanente make-up

Bij schoonheidssalon Extended Skin in Houten gebruiken we semipermanente make-up (SPMU) voor het pigmenteren van wenkbrauwen of lippen en het zetten van permanente eyeliner. Ook is het mogelijk om oneffenheden als pigmentvlekken, littekens of vitiligo te camoufleren. De natuurlijke pigmenten worden met zeer fijne naaldjes tussen de eerste en tweede
huidlaag aangebracht. Hier voel je bijna niets van! Na verloop van tijd zal het resultaat iets vervagen en is er een vervolgbehandeling nodig.

De verschillende technieken voor permanente eyeliner

Permanente eyeliner boven- en of onderkant

Gebruik je dagelijks eyeliner? Dan is deze techniek voor permanente eyeliner perfect voor jou! Deze permanente oogmake-up is wat dikker en opvallender dan de Deepliner-techniek. De eyeliner wordt aan de grens van je wimpers aangebracht, waardoor deze veel voller lijken. Dubbel voordeel dus! Ook kun je ervoor kiezen om aan de onderkant van je oog een subtiele dunne liner aan te laten brengen.


Let op: deze techniek is minder geschikt als je zware (hangende) oogleden hebt.

Permanente eyeliner met Deepliner-techniek

Ben je op zoek naar een subtiele frisse eyeliner met een natuurlijke uitstraling? 

Met de Deepliner-techniek creëeren we een mooie subtiele permanente eyeliner. Het pigment wordt in een dunne, strakke lijn aangebracht bij je wimperrand. Dit geeft niet alleen je ogen, maar ook je wimpers een liftend effect. Zo heb je altijd een frisse, natuurlijke en stralende
oogopslag!

Smokey eyeliner

Smokey/shadow eyeliner is een eyeliner die een beetje uitloopt aan de randen. De eyeliner bestaat uit een schaduw effect van twee of drie kleuren, van donker naar licht. 
 

Op die manier kunnen zowel dramatische Smokey eyes als een subtiele schaduw eyeliner gerealiseerd worden. Het geeft je ogen meer kracht en je gezicht een mooie uitstraling. 

Er kan in overleg met de PMU specialiste gekozen worden voor kleuren die passen bij jouw huid. Voor de juiste dikte wordt er gekeken naar de vorm van jouw gezicht.

De specialiste van Extended Skin zijn experts op het gebied van permanente make-up. En zullen je helemaal begeleiden tijdens de behandeling.

Hoe zit een behandeling voor permanente eyeliner eruit?

Op het tijdstip van jouw afspraak ontvangen we je in onze salon in Houten. We vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen en de uitleg over jouw behandeling goed door te lezen. Vervolgens nemen we je mee naar behandelruimte, waar je plaatsneemt op een
comfortabel behandelbed. We nemen de tijd om jouw wensen te bespreken en je goed te adviseren over jouw type huid en ogen.


Daarna zal de specialiste beginnen met het tekenen van de eyeliner. Hierbij meet ze je ogen op om zo de ideale eyeliner te tekenen die bij jouw ogen en gezicht passen. Ook kijkt de specialiste naar welke kleur het beste past en checkt ze of jij het ermee eens bent. We beginnen nooit voordat jij aan hebt gegeven dat de vorm goed is!

Vervolgens wordt de permanente eyeliner aangebracht. Dit is meestal niet pijnlijk, maar je voelt het wel een beetje. Daarom is het fijn als je uitgerust en ontspannen naar je afspraak komt. Zo verloopt de behandeling het prettigst. Draag je lenzen? Neem je lenzendoosje dan mee naar de afspraak. Deze kunnen tijdens de behandeling namelijk niet in je ogen blijven.

Zijn er meerdere behandelingen nodig voor permanente eyeliner?

Wanneer je permanente eyeliner aan hebt laten brengen is een nabehandeling noodzakelijk. Zonder zo’n nabehandeling zullen de wenkbrauwen maximaal twee maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling zal het pigment met 70% vervagen en na de nabehandeling vervaagt het met 30%. 

We raden je aan om na de eerste behandeling direct een nabehandeling te boeken. Voor het beste effect vindt de nabehandeling na 6 tot 8 weken na je eerste behandeling plaats. Lukt het niet om de afspraak binnen deze termijn te boeken? Dan kan je tot maximaal 3 maanden na je eerste behandeling een nabehandeling inplannen. Dat brengt wel extra kosten met zich mee, omdat de specialiste na een langer verloop meer tijd nodig heeft voor de nabehandeling.

Hoe verloopt het genezingsproces bij permanente eyeliner?

Net na een behandeling ziet je eyeliner er zeer donker uit. Dat wordt na watercontact al iets minder, maar ze beginnen dan ook te vervellen. Vlekjes, korstjes en pigmentverlies zijn dan normaal. Je hoeft dus niet ongerust te zijn, maar je mag ons natuurlijk altijd bellen!

Probeer de eyeliner zo min mogelijk aan te raken zodat ze mooi kunnen genezen.
Omdat het pigment tijd nodig heeft om te stabiliseren in de huidoppervlakte, is het eindresultaat na zo’n 90 dagen goed zichtbaar. 

Tijdlijn genezing permanente eyeliner:

 

 • Dag 1 – 3: De eyeliner is zeer donker.
 • Dag 4 – 10: Er ontstaan barstjes en korstjes en de kleur zal wat vervagen.                                                                                                           
 • Dag 11 – 28: De kleur is tijdelijk niet goed te zien.                                                                                                                                                          
 • Dag 29 – 35: De kleur wordt weer langzaam zichtbaar.                                                                                                                                                    
 • Dag 36 – 50: De kleur is weer goed zichtbaar.
 

Na de eerste behandeling: 30% zichtbaar resultaat.
Na de tweede behandeling: 70% zichtbaar resultaat.

Is de behandeling voor iedereen geschikt?

Helaas is permanente make-up niet voor iedereen geschikt. Het aanbrengen van permanente make-up is niet mogelijk als je:

 •  Zwanger bent
 • Hepatitis- of diabetespatiënt bent
 • Hart- of vaatziekten hebt
 • Bloedverdunners inneemt
 • Korter dan 2 weken geleden een COVID-19 vaccinatie hebt gehad, of deze binnen 2 weken na je geplande behandeling zal krijgen
 • Korter dan 4 weken geleden nog medicijnen tegen acné hebt gebruikt
 

Mensen met Alopecia of extreem haarverlies na een chemokuur kunnen wél behandeld worden.


Permanente make-up wordt niet gezet voor en tijdens chemotherapie, in sommige gevallen kunnen we in overleg met de behandelde oncoloog een uitzondering maken, maar dit komt vrijwel nooit voor. Probeer je eerste behandeling circa acht weken voor de chemotherapie te plannen, zodat er nog eventuele nabehandeling kan plaatsvinden indien mogelijk.

Hoelang gaat permanente eyeliner mee?

De precieze houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon. Zo maakt het bijvoorbeeld uit of je een vette huid hebt en of je veel bloedt tijdens de behandeling. Ook speelt de gekozen kleur een rol. In het algemeen geldt; hoe lichter de kleur die gezet is, hoe sneller deze vervaagt. Heb je al eerder permanente eyeliner gehad? Ook dan zijn nabehandelingen* vaker nodig.


Een indicatie van de houdbaarheid:
Zeer vette huid: tot 6 maanden
Vette tot normale huid: 10-14 maanden
Droge tot zeer droge huid: 18-24 maanden


*Let op, na 12 maanden geldt het gewone tarief voor een nieuwe behandeling.


Zijn de ogen gezwollen na een behandeling met permanente eyeliner?

Na het aanbrengen van permanente eyeliner zullen je ogen de eerste paar uur tot maximaal een dag wat gezwollen zijn. Als je wat gevoeliger bent kan dit tot drie dagen duren, maar dat komt bijna nooit voor.

Waar moet ik rekening mee houden vóór en na de behandeling?

Er zijn een aantal zaken waar je voorafgaand aan- en na afloop van de behandeling rekening mee dient te houden voor een optimaal resultaat, maar ook voor je veiligheid. Uiteraard bespreken we deze dingen met je wanneer je een afspraak plant.

Voorafgaand aan de behandeling:

 

 • Neem geen bloedverdunners in
 • Laat je nooit behandeling onder invloed van alcohol of drugs
 • Zorg dat je goed uitgerust bent, zodat je behandeling prettig verloop
 

Na afloop van de behandeling:
 
 • Neem geen bloedverdunners in
 • Zorg dat je eyeliner minimaal drie dagen niet in contact komt met water
 • Houd je eyeliner minstens een week vettig met de crème die je van ons krijgt
 • Raak de korstjes en velletjes niet aan, die laten vanzelf los
 • Wacht een week met sporten
 • Verf twee weken je wimpers niet.
 • Ga twee weken niet in de zon of onder de zonnebank
 • Smeer je eyeliner na twee weken in met SP50 als je onder de zonnebank/in de zon gaat
 • Wacht twee weken met het toepassen van fillers
 • Laat een week geen gezichtsbehandeling of peeling uitvoeren, daarna smeer je de wenkbrauwen voor een peeling in met een vettige crème.
 • Ga twee weken niet zwemmen of naar de sauna

Is het mogelijk om permanente make-up aan te laten brengen als je al (semi)permanente make-up hebt?

Heb je al permanente make-up laten aanbrengen en ben je niet tevreden? Stuur ons dan een foto van je eyeliner. Zo kunnen we je adviseren over de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om nieuwe permanente make-up aan te
brengen, bijvoorbeeld als je al een hele donkere kleur hebt.

PLAN EEN GRATIS INTAKE GESPREK IN!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.

  UW HUID IN TOPCONDITIE

  DE KLANT AAN HET WOORD

   

  Reviews

  Roos van den Berg
  Roos van den Berg
  Lees verder
  Geholpen door Melissa, leuke meid zeer vriendelijk, ben weer blij met mijn wenkbrauwen, kortom super goed!.
  Carla Verwij
  Carla Verwij
  Lees verder
  Zeer professioneel, vriendelijk en kundig advies.
  Lisa Hillebrand
  Lisa Hillebrand
  Lees verder
  Ik ben geholpen door Milena super leuke, aardige meid. Die ook nog eens geweldig is in haar werk. Ga zo door!