Gratis verzending vanaf 50,-
Dierproefvrij
Geen parabenen of sulfaten

Permanente lippenstift

Droom je van perfect gekleurde lippen die elke dag moeiteloos stralen? Bij ons bieden we gespecialiseerde permanente lipbehandelingen, waaronder permanente lippenstift, lip pigmentatie, en permanente lipliner.

 

Laat onze deskundige artiesten een lipkleur creëren die jouw natuurlijke schoonheid accentueert.

Altijd de perfecte lipkleur dankzij semipermanente make-up

Met permanente make-up voor de lippen kan je genieten van een langdurige kleur, verbeterde definitie en gevormde contouren die de vorm van je lippen benadrukken. Bekijk onze voor-en-na foto’s om het verbluffende resultaat te zien van klanten die hebben gekozen voor permanente lipmake-up.

 

Kies voor de voordelen van permanente lipmake-up en ontdek hoe deze behandeling je lippen een blijvende glans en schoonheid geeft. Of je nu op zoek bent naar subtiele kleurverbetering of gedurfde lipdefinitie, met permanente make-up voor de lippen ben je verzekerd van prachtige resultaten.

De verschillende technieken voor permanente lipkleur

Full Lips techniek

Bij de Full Lips techniek worden je lippen volledig ingekleurd. De kleur van de lipcontour (lipliner) en de binnenkant van je lippen is hierbij hetzelfde. Perfect om blijvend meer kleur aan te brengen op je lippen, maar ook als je lippen van nature een minder duidelijke contour hebben. Deze permanente lippenstift kan ook gezet worden bij littekens of (diepe) rimpels.

 

Voor de kleurtinten zijn er eindeloze mogelijkheden; van zachte, transparante tonen zoals nude, soft pinky tinten tot intensere rode, roze of karamel tonen. De kleur wordt altijd volledig naar persoonlijk wensen aangepast door de specialiste.

Ombré lips/soft lips

Wil jij je lippen optisch voller laten lijken? Dan zijn de permanente Ombré Lips perfect voor jou. Tijdens een Ombré Lips behandeling creëren we een contour met schaduwwerking naar de binnenkant. 

Dit zorgt voor een 3D effect en een vollere look.

 

Ook hier heb je weer keuze uit verschillende tinten; van zachte, transparante tonen zoals nude, soft pinky tinten tot intensere rode, roze of karamel tonen. De kleur wordt altijd volledig naar persoonlijk wensen aangepast door de specialiste.

Hoe ziet een behandeling eruit voor permanente lippenstift eruit?

Op het tijdstip van jouw afspraak ontvangen we je in onze salon in Houten. We vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen en de uitleg over jouw behandeling goed door te lezen.


Vervolgens nemen we je mee naar behandelruimte, waar je plaatsneemt op een comfortabel behandelbed. We nemen de tijd om jouw wensen te bespreken en je goed te adviseren over de perfecte lipkleur. Hierbij is alles mogelijk, maar wij kijken graag naar welke kleur matcht met jouw natuurlijke lipkleur.


Daarna zal de specialiste beginnen met het tekenen van de contour van de lippen met een potlood. Vervolgens check jij in de spiegel of je nog opmerkingen hebt. We beginnen nooit voordat jij aan hebt gegeven dat de vorm goed is! Als je akkoord bent, wordt de permanente eyeliner aangebracht. Dit is meestal niet pijnlijk, maar je voelt het wel een beetje. Daarom is het fijn als je uitgerust en ontspannen naar je afspraak komt. Zo verloopt de behandeling het prettigst.

Prijzen

Plan een gratis intake gesprek in!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.

 

Veelgestelde vragen over permanente lipkleur

Wanneer je permanente lippen aan hebt laten brengen is een nabehandeling noodzakelijk. Zonder zo’n nabehandeling zullen de lippen maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling zal het pigment vervagen.

 

Nu zijn de resultaten van lappigmentatie natuurlijker dan vroeger. Dit komt omdat vroeger een liplijn werd getatoeëerd. Vaak werd deze te diep in de huid geplaatst waardoor het na een lange tijd kon verkleuren. Ook werden de lippen te veel omlijnd. Met de allernieuwste technieken zijn de resultaten van lippigmentatie erg natuurlijk. Zo worden de lippen niet veel omlijnd en proberen we vaak de eigen contouren van de lippen aan te houden. Tegenwoordig worden de lippen volledig gepigmenteerd met een zachte kleur. Dit geeft een natuurlijk effect. Het lijkt alsof de lippen mooi doorbloed zijn. 

 

We raden je aan om na de eerste behandeling direct een nabehandeling te boeken. Voor het beste effect vindt de nabehandeling na 6 tot 8 weken na je eerste behandeling plaats. Lukt het niet om de afspraak binnen deze termijn te boeken? Dan kan je tot maximaal 3 maanden na je eerste behandeling een nabehandeling inplannen. Dat brengt wel extra kosten met zich mee, omdat de specialiste na een langer verloop meer tijd nodig heeft voor de nabehandeling. 

 

 

 

Net na een behandeling zien je lippen er zeer donker uit. Dat wordt na watercontact al iets minder, maar ze beginnen dan ook te vervellen. Vlekjes, korstjes en pigmentverlies zijn dan normaal. Je hoeft dus niet ongerust te zijn, maar je mag ons natuurlijk altijd bellen! Probeer je lippen zo min mogelijk aan te raken zodat ze mooi kunnen genezen. Omdat het pigment tijd nodig heeft om te stabiliseren in de huidoppervlakte, is het eindresultaat na zo’n 60 dagen goed zichtbaar.

 

Helaas is permanente make-up niet voor iedereen geschikt. Het aanbrengen van permanente make-up is niet mogelijk als je:

 

 • Zwanger bent
 • Hepatitis- of diabetespatiënt bent
 • Hart- of vaatziekten hebt
 • Bloedverdunners inneemt
 • Korter dan 2 weken geleden een COVID-19 vaccinatie hebt gehad, of deze binnen 2 weken na je geplande behandeling zal krijgen
 • Korter dan 4 weken geleden nog medicijnen tegen acné hebt gebruikt
 
 

Mensen na een chemokuur kunnen wél behandeld worden. Gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Kijk voor achtgrond informatie over de bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl 

 

 

Permanente make-up wordt niet gezet voor en tijdens chemotherapie, in sommige gevallen kunnen we in overleg met de behandelde oncoloog een uitzondering maken, maar dit komt vrijwel nooit voor. Probeer je eerste behandeling circa acht weken voor de chemotherapie te plannen, zodat er nog eventuele nabehandeling kan plaatsvinden indien mogelijk.

De precieze houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon. Zo maakt het bijvoorbeeld uit welke kleur je kiest. In het algemeen geldt; hoe lichter de kleur die gezet is, hoe sneller deze vervaagt. Heb je al eerder permanente lippen gehad? Ook dan zijn nabehandelingen* vaker nodig.

 

Het resultaat van permanente make-up lippen gaat gemiddeld 3 jaar mee.

Er zijn een aantal zaken waar je voorafgaand aan- en na afloop van de behandeling rekening mee dient te houden voor een optimaal resultaat, maar ook voor je veiligheid. Uiteraard bespreken we deze dingen met je wanneer je een afspraak plant.

Voorafgaand aan de behandeling:

 

 • Twee dagen voor de behandeling de lippen exfoliëren/scrubben. Je kunt dit ook met je tandenborstel doen
 • Twee weken voor de behandeling geen zonnebank/zon
 • 24 uur van te voren geen NSAID’s innemen (Ibruprofen/Diclofenac/Naproxen)
 • Gebruik 24 uur vóór de behandeling geen alcohol/cafeïne houdende dranken
 • Indien mogelijk een aantal dagen voor de behandeling te stoppen met bloedverdunners, wel in overleg met je huisarts
 • Lippen één week van te voren continu vet houden met Bepanthen of onze Aftercare crème die je in onze webshop kan bestellen
 

Heb je ooit een koorslip gehad dan is de kans groot dat je dit na de behandeling weer krijgt. Wij adviseren L-Lysine tabletjes (Lucovitaal, verkrijgbaar bij de drogist). Begin minstens twee weken vóór de behandeling met de tabletten en slik ze door tot aan de nabehandeling. 

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie permanente make-up leiden. Als je de permanente make-up goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. De behandelde huid is genezen.


De behandelaar geeft schriftelijk en per mail uitleg mee over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door om het optimale resultaat te behalen. Ook kan je onze algemene informatie doornemen. 

Je kunt prima permanente lippenstift aan laten brengen als je lipfillers hebt. Het is echter wel belangrijk dat er minimaal vier weken tussen je fillerbehandeling en het aanbrengen van de lipkleur zitten. Ons advies is om eerst de lip pigmentatie en de eerste na-behandeling te laten doorgaan en dan de fillers te laten toepassen. Fillers kunnen de houdbaarheid van de lip pigmentatie verkorten. Twee weken na de lippigmentatie mag je weer filters. 

Ook op donkere lippen kun je permanente lippenstift aan laten brengen. Houd er wel rekening mee dat de lippen eerst verhelderd moeten worden voor we de gewenste kleur kunnen aanbrengen. Dat betekent dat er meerdere behandelingen (minimaal 3) nodig zijn.

Tijdens de eerste twee sessies zullen we de lippen neutraliseren met een zachte kleur. Na de behandeling zullen de lippen er oranje uitzien, dit zal verdwijnen na het genezingsproces. Vanaf de derde sessie kan de gewenste kleur aangebracht worden.

Heb je al permanente make-up laten aanbrengen en ben je niet tevreden? Stuur ons dan een foto van je lippen. Zo kunnen we je adviseren over de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om nieuwe permanente make-up aan te brengen, bijvoorbeeld als je al een hele donkere kleur hebt.

Client reviews

Onze klanten aan het woord: