Gratis verzending vanaf 50,-
Dierproefvrij
Geen parabenen of sulfaten

Permanente lippenstift

Je gebruikt je lippen meer dan je denkt; om te praten, eten, lachen en… om te zoenen! Daarom wil je je lippen koesteren en ze er mooi uit laten zien. Dat kan met permanente lippenstift. 

Altijd de perfecte lipkleur dankzij semipermanente make-up

Bij schoonheidssalon Extended Skin in Houten gebruiken we semipermanente make-up (SPMU) voor het pigmenteren van wenkbrauwen of lippen en het zetten van permanente eyeliner. Ook is het mogelijk om oneffenheden als pigmentvlekken, littekens of vitiligo te camoufleren.

 

De natuurlijke pigmenten worden met zeer fijne naaldjes tussen de eerste en tweede huidlaag aangebracht. Hier voel je bijna niets van!

 

Na verloop van tijd zal het resultaat iets vervagen en is er een vervolgbehandeling nodig. Permanente lippenstift wordt ook vaak getatoeëerde lippen genoemd. Toch is er een groot verschil. Bij het aanbrengen van semipermanente lippenstift wordt het pigment minder diep aangebracht dan bij het tatoeëren. Na een tijdje vervaagt het effect, maar dit voorkomt ook lelijke verkleuringen.

De verschillende technieken voor permanente lipkleur

Hoe ziet een behandeling eruit voor permanente lippenstift eruit?

Op het tijdstip van jouw afspraak ontvangen we je in onze salon in Houten. We vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen en de uitleg over jouw behandeling goed door te lezen.


Vervolgens nemen we je mee naar behandelruimte, waar je plaatsneemt op een comfortabel behandelbed. We nemen de tijd om jouw wensen te bespreken en je goed te adviseren over de perfecte lipkleur. Hierbij is alles mogelijk, maar wij kijken graag naar welke kleur matcht met jouw natuurlijke lipkleur.


Daarna zal de specialiste beginnen met het tekenen van de contour van de lippen met een potlood. Vervolgens check jij in de spiegel of je nog opmerkingen hebt. We beginnen nooit voordat jij aan hebt gegeven dat de vorm goed is! Als je akkoord bent, wordt de permanente eyeliner aangebracht. Dit is meestal niet pijnlijk, maar je voelt het wel een beetje. Daarom is het fijn als je uitgerust en ontspannen naar je afspraak komt. Zo verloopt de behandeling het prettigst.

Intake boeken?

PLAN EEN GRATIS INTAKE GESPREK IN!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. 

 

Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.

Veelgestelde vragen over permanente lipkleur

Wanneer je permanente lippen aan hebt laten brengen is een nabehandeling noodzakelijk. Zonder zo’n nabehandeling zullen de lippen maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling zal het pigment met 70% vervagen en na de nabehandeling vervaagt het met 50%.

We raden je aan om na de eerste behandeling direct een nabehandeling te boeken. Voor het beste effect vindt de nabehandeling na 6 tot 8 weken na je eerste behandeling plaats. Lukt het niet om de afspraak binnen deze termijn te boeken? Dan kan je tot maximaal 3 maanden na je eerste behandeling een nabehandeling inplannen. Dat brengt wel extra kosten met zich mee, omdat de specialiste na een langer verloop meer tijd nodig heeft voor de nabehandeling.

Net na een behandeling zien je lippen er zeer donker uit. Dat wordt na watercontact al iets minder, maar ze beginnen dan ook te vervellen. Vlekjes, korstjes en pigmentverlies zijn dan normaal. Je hoeft dus niet ongerust te zijn, maar je mag ons natuurlijk altijd bellen!

Probeer je lippen zo min mogelijk aan te raken zodat ze mooi kunnen genezen. Omdat het pigment tijd nodig heeft om te stabiliseren in de huidoppervlakte, is het eindresultaat na zo’n 60 dagen goed zichtbaar.

 

Tijdlijn genezing permanente lippenstift:

 • Dag 1 – 3: De eyeliner is zeer donker.
 • Dag 4 – 10: Er ontstaan barstjes en korstjes en de kleur zal wat vervagen.
 • Dag 11 – 28: De kleur is tijdelijk niet goed te zien.
 • Dag 29 – 55: De kleur wordt weer langzaam zichtbaar.

 

Na de eerste behandeling: 30% zichtbaar resultaat.
Na de tweede behandeling: 70% zichtbaar resultaat.

Helaas is permanente make-up niet voor iedereen geschikt. Het aanbrengen van permanente make-up is niet mogelijk als je:

 

 • Zwanger bent
 • Hepatitis- of diabetespatiënt bent
 • Hart- of vaatziekten hebt
 • Bloedverdunners inneemt
 • Korter dan 2 weken geleden een COVID-19 vaccinatie hebt gehad, of deze binnen 2
  weken na je geplande behandeling zal krijgen
 • Wondjes of koortsblaasjes op de lippen hebt op de dag van behandeling
 
 
Permanente make-up wordt niet gezet voor en tijdens chemotherapie, in sommige gevallen kunnen we in overleg met de behandelde oncoloog een uitzondering maken, maar dit komt vrijwel nooit voor. Probeer je eerste behandeling circa acht weken voor de chemotherapie te plannen, zodat er nog eventuele nabehandeling kan plaatsvinden indien mogelijk.
 

De precieze houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon. Zo maakt het bijvoorbeeld uit welke kleur je kiest. In het algemeen geldt; hoe lichter de kleur die gezet is, hoe sneller deze vervaagt. Wanneer je geen SPF gebruikt zal het effect ook sneller afnemen. Heb je al eerder permanente eyeliner gehad? Ook dan zijn nabehandelingen* vaker nodig.

 

Een indicatie van de houdbaarheid: 

De houdbaarheid van lippenpigmentatie is twee tot vijf jaar. Het verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt of een lichte kleur laat toepassen.

*Let op, na 12 maanden geldt het gewone tarief voor een nieuwe behandeling.

Er zijn een aantal zaken waar je voorafgaand aan- en na afloop van de behandeling rekening mee dient te houden voor een optimaal resultaat, maar ook voor je veiligheid. Uiteraard bespreken we deze dingen met je wanneer je een afspraak plant.

Voorafgaand aan de behandeling:

 

 • Neem geen bloedverdunners in
 • Laat je nooit behandeling onder invloed van alcohol of drugs
 • Zorg dat je goed uitgerust bent, zodat je behandeling prettig verloopt
 
 
Na afloop van de behandeling:
 
 • Neem geen bloedverdunners in
 • Zorg dat je lippen minimaal drie dagen niet in contact komen met water
 • Houd je lippen minstens een week vettig met de crème die je van ons krijgt, gebruik géén andere crème of lippenbalsem!
 • Breng een week geen make-up aan op de lippen, er omheen mag wel.
 • Raak de korstjes en velletjes niet aan, die laten vanzelf los
 • Wacht een week met sporten
 • Ga twee weken niet in de zon of onder de zonnebank
 • Smeer je eyeliner na twee weken in met SP50 als je onder de zonnebank/in de zon gaat
 • Wacht twee weken met het toepassen van fillers
 • Laat een week geen gezichtsbehandeling of peeling uitvoeren, daarna smeer je de wenkbrauwen voor een peeling in met een vettige crème.
 • Ga twee weken niet zwemmen of naar de sauna

Je kunt prima permanente lippenstift aan laten brengen als je lipfillers hebt. Het is echter wel belangrijk dat er minimaal vier weken tussen je fillerbehandeling en het aanbrengen van de lipkleur zitten. Ons advies is om eerst de lip pigmentatie en de eerste na-behandeling te laten doorgaan en dan de fillers te laten toepassen. Fillers kunnen de houdbaarheid van de lip pigmentatie verkorten.

Ook op donkere lippen kun je permanente lippenstift aan laten brengen. Houd er wel rekening mee dat de lippen eerst verhelderd moeten worden voor we de gewenste kleur kunnen aanbrengen. Dat betekent dat er meerdere behandelingen (minimaal 3) nodig zijn.

Tijdens de eerste twee sessies zullen we de lippen neutraliseren met een zachte kleur. Na de behandeling zullen de lippen er oranje uitzien, dit zal verdwijnen na het genezingsproces. Vanaf de derde sessie kan de gewenste kleur aangebracht worden.

Heb je al permanente make-up laten aanbrengen en ben je niet tevreden? Stuur ons dan een foto van je lippen. Zo kunnen we je adviseren over de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om nieuwe permanente make-up aan te brengen, bijvoorbeeld als je al een hele donkere kleur hebt.

Plan een gratis intake gesprek in!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.

 

Client reviews

Onze klanten aan het woord: