Gratis verzending vanaf 50,-
Dierproefvrij
Geen parabenen of sulfaten

Permanente lippenstift

Je gebruikt je lippen meer dan je denkt; om te praten, eten, lachen en… om te zoenen! Daarom wil je je lippen koesteren en ze er mooi uit laten zien. Dat kan met permanente lippenstift.


Boek Een Gratis Intake

Altijd de perfecte lipkleur dankzij semipermanente make-up

Bij schoonheidssalon Extended Skin in Houten gebruiken we semipermanente make-up (SPMU) voor het pigmenteren van wenkbrauwen of lippen en het zetten van permanente eyeliner. Ook is het mogelijk om oneffenheden als pigmentvlekken, littekens of vitiligo te camoufleren.

De natuurlijke pigmenten worden met zeer fijne naaldjes tussen de eerste en tweede huidlaag aangebracht. Hier voel je bijna niets van!

Na verloop van tijd zal het resultaat iets vervagen en is er een vervolgbehandeling nodig. Permanente lippenstift wordt ook vaak getatoeëerde lippen genoemd. Toch is er een groot verschil. Bij het aanbrengen van semipermanente lippenstift wordt het pigment minder diep aangebracht dan bij het tatoeëren. Na een tijdje vervaagt het effect, maar dit voorkomt ook lelijke verkleuringen.

De verschillende technieken voor permanente lipkleur

Full Lips techniek

Bij de Full Lips techniek worden je lippen volledig ingekleurd. De kleur van de lipcontour (lipliner) en de binnenkant van je lippen is hierbij hetzelfde. Perfect om blijvend meer kleur aan te brengen op je lippen, maar ook als je lippen van nature een minder duidelijke contour hebben. Deze permanente lippenstift kan ook gezet worden bij littekens of (diepe) rimpels.

Voor de kleurtinten zijn er eindeloze mogelijkheden; van zachte, transparante tonen zoals nude, soft pinky tinten tot intensere rode, roze of karamel tonen. De kleur wordt altijd volledig naar persoonlijk wensen aangepast door de specialiste.


Boek Een Gratis Intake

Ombré lips/soft lips

Wil jij je lippen optisch voller laten lijken? Dan zijn de permanente Ombré Lips perfect voor jou. Tijdens een Ombré Lips behandeling creëren we een contour met schaduwwerking naar de binnenkant.

Dit zorgt voor een 3D effect en een vollere look.

Ook hier heb je weer keuze uit verschillende tinten; van zachte, transparante tonen zoals nude, soft pinky tinten tot intensere rode, roze of karamel tonen. De kleur wordt altijd volledig naar persoonlijk wensen aangepast door de specialiste.

Hoe ziet een behandeling eruit voor permanente lippenstift eruit?

Op het tijdstip van jouw afspraak ontvangen we je in onze salon in Houten. We vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen en de uitleg over jouw behandeling goed door te lezen.

Vervolgens nemen we je mee naar behandelruimte, waar je plaatsneemt op een comfortabel behandelbed. We nemen de tijd om jouw wensen te bespreken en je goed te adviseren over de perfecte lipkleur. Hierbij is alles mogelijk, maar wij kijken graag naar welke kleur matcht met jouw natuurlijke lipkleur.

Daarna zal de specialiste beginnen met het tekenen van de contour van de lippen met een potlood. Vervolgens check jij in de spiegel of je nog opmerkingen hebt. We beginnen nooit voordat jij aan hebt gegeven dat de vorm goed is! Als je akkoord bent, wordt de permanente eyeliner aangebracht. Dit is meestal niet pijnlijk, maar je voelt het wel een beetje. Daarom is het fijn als je uitgerust en ontspannen naar je afspraak komt. Zo verloopt de behandeling het prettigst.

Prijzen

Veelgestelde vragen over permanente lipkleur

Zijn er meerdere behandelingen nodig voor permanente lippenstift?

Wanneer je permanente lippen aan hebt laten brengen is een nabehandeling noodzakelijk. Zonder zo’n nabehandeling zullen de lippen maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling zal het pigment met 70% vervagen en na de nabehandeling vervaagt het met 50%.

We raden je aan om na de eerste behandeling direct een nabehandeling te boeken. Voor het beste effect vindt de nabehandeling na 6 tot 8 weken na je eerste behandeling plaats. Lukt het niet om de afspraak binnen deze termijn te boeken? Dan kan je tot maximaal 3 maanden na je eerste behandeling een nabehandeling inplannen. Dat brengt wel extra kosten met zich mee, omdat de specialiste na een langer verloop meer tijd nodig heeft voor de nabehandeling.

Hoe verloopt het genezingsproces bij permanente lippenstift?

Net na een behandeling zien je lippen er zeer donker uit. Dat wordt na watercontact al iets minder, maar ze beginnen dan ook te vervellen. Vlekjes, korstjes en pigmentverlies zijn dan normaal. Je hoeft dus niet ongerust te zijn, maar je mag ons natuurlijk altijd bellen!

Probeer je lippen zo min mogelijk aan te raken zodat ze mooi kunnen genezen. Omdat het pigment tijd nodig heeft om te stabiliseren in de huidoppervlakte, is het eindresultaat na zo’n 60 dagen goed zichtbaar.

Tijdlijn genezing permanente lippenstift:

Na de eerste behandeling: 30% zichtbaar resultaat.
Na de tweede behandeling: 70% zichtbaar resultaat.

Is de behandeling voor iedereen geschikt?

Helaas is permanente make-up niet voor iedereen geschikt. Het aanbrengen van permanente make-up is niet mogelijk als je:

Permanente make-up wordt niet gezet voor en tijdens chemotherapie, in sommige gevallen kunnen we in overleg met de behandelde oncoloog een uitzondering maken, maar dit komt vrijwel nooit voor. Probeer je eerste behandeling circa acht weken voor de chemotherapie te plannen, zodat er nog eventuele nabehandeling kan plaatsvinden indien mogelijk.

 

Hoelang gaat permanente lippenstift mee?

De precieze houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon. Zo maakt het bijvoorbeeld uit welke kleur je kiest. In het algemeen geldt; hoe lichter de kleur die gezet is, hoe sneller deze vervaagt. Wanneer je geen SPF gebruikt zal het effect ook sneller afnemen. Heb je al eerder permanente eyeliner gehad? Ook dan zijn nabehandelingen* vaker nodig.

Een indicatie van de houdbaarheid: 

De houdbaarheid van lippenpigmentatie is twee tot vijf jaar. Het verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt of een lichte kleur laat toepassen.

*Let op, na 12 maanden geldt het gewone tarief voor een nieuwe behandeling.

Waar moet ik rekening mee houden vóór en na de behandeling?

Er zijn een aantal zaken waar je voorafgaand aan- en na afloop van de behandeling rekening mee dient te houden voor een optimaal resultaat, maar ook voor je veiligheid. Uiteraard bespreken we deze dingen met je wanneer je een afspraak plant.

Voorafgaand aan de behandeling:

 

                                                                                                                                                                                 

Na afloop van de behandeling:

Is het mogelijk om permanente make-up aan te laten brengen als je lipfillers hebt?

Je kunt prima permanente lippenstift aan laten brengen als je lipfillers hebt. Het is echter wel belangrijk dat er minimaal vier weken tussen je fillerbehandeling en het aanbrengen van de lipkleur zitten. Ons advies is om eerst de lip pigmentatie en de eerste na-behandeling te laten doorgaan en dan de fillers te laten toepassen. Fillers kunnen de houdbaarheid van de lip pigmentatie verkorten.

Is het mogelijk om lip pigmentatie te laten toepassen als je donkerdere lippen hebt?

Ook op donkere lippen kun je permanente lippenstift aan laten brengen. Houd er wel rekening mee dat de lippen eerst verhelderd moeten worden voor we de gewenste kleur kunnen aanbrengen. Dat betekent dat er meerdere behandelingen (minimaal 3) nodig zijn.

Tijdens de eerste twee sessies zullen we de lippen neutraliseren met een zachte kleur. Na de behandeling zullen de lippen er oranje uitzien, dit zal verdwijnen na het genezingsproces. Vanaf de derde sessie kan de gewenste kleur aangebracht worden.

Is het mogelijk om permanente make-up aan te laten brengen als je al (semi)permanente make-up hebt?

Heb je al permanente make-up laten aanbrengen en ben je niet tevreden? Stuur ons dan een foto van je lippen. Zo kunnen we je adviseren over de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om nieuwe permanente make-up aan te brengen, bijvoorbeeld als je al een hele donkere kleur hebt.

Client reviews

Onze klanten aan het woord:

Heb hier voor het eerst mijn wenkbrauwen late4n doen en het is prachtig! Met een scherpe blik en een vaste hand zijn er mooie hairstrokes gezet. Ben er onwijs blij mee!
Annelice Kluin
Dit had ik eerder moeten doen ik ben erg blij met het resultaat van mijn eyeliner en lippen!
Judith van Bol-Es
Dik tevreden over mijn lippen! Mooie kleur heel natuurlijk en een goede service! Zeker aan te raden!
Miy Thai
Dit had ik eerder moeten doen ik ben erg blij met het resultaat van mijn eyeliner en lippen!
Ineke Luijn
Fantastische wenkbrauwen en goede service.
Patricia Korssen
Heel tevreden, goed uitgelegd en heel blij met het resultaat.
Ineke Smiesing
Ik ben weer fijn geholpen, en mijn wenkbrauwen zien er weer top uit! Ik ga jaarlijks om ze bij te werken.
Jannet de Kok
Enorm vriendelijk en behulpzaam geholpen. Ik heb een mooie deepliner laten zetten en geheel pijnloos! Echt een aanrader!
Bahar Cosar
Voor het eerst poeder brows laten zetten. De specialiste wist alles heel goed uit te leggen en nam alle tijd voor. Me! Kom hier zeker terug!
Charlotte de Nooij
Previous
Next