Gratis verzending vanaf 50,-
Dierproefvrij
Geen parabenen of sulfaten

Permanente wenkbrauwen

Perfecte wenkbrauwen, zélfs als je in de ochtend wakker wordt. Dat wil je toch?! Lees hieronder over de technieken die wij hiervoor gebruiken. Welke het beste bij jou past? Daarin adviseren we je graag.

Altijd perfecte wenkbrauwen dankzij semi­permanente make-up

Bij Extended Skin gebruiken we semipermanente make-up (SPMU) voor het pigmenteren van wenkbrauwen of lippen en het zetten van permanente eyeliner. Ook is het mogelijk om oneffenheden als pigmentvlekken, littekens of vitiligo te camoufleren. De natuurlijke pigmenten worden met zeer fijne naaldjes tussen de eerste en tweede huidlaag aangebracht. Hier voel je bijna niets van! Na verloop van tijd zal het resultaat iets vervagen en is er een vervolgbehandeling nodig.

De verschillende technieken voor permanente wenkbrauwen:

Hoe ziet een PMU behandeling eruit?

Op het tijdstip van jouw afspraak ontvangen we je in onze salon in Houten. We vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen en de uitleg over jouw behandeling goed door te lezen. Vervolgens nemen we je mee naar behandelruimte, waar je plaatsneemt op een comfortabel behandelbed. We nemen de tijd om jouw wensen te bespreken en je goed te adviseren. Met behulp van brow mapping meet de specialiste je gezicht op, om zo de grootte en vorm van de wenkbrauwen die het best bij jouw gezicht passen te bepalen.

 

 

Soms is het nodig om de wenkbrauwen eerst te epileren. Als dat gebeurd is tekent de specialiste de vorm van je wenkbrauwen. Daarna kijk je met behulp van een spiegel of je hier tevreden mee bent. Indien nodig past de specialiste de vorm nog iets aan. Ook kijkt de specialiste naar welke kleur het beste past en checkt ze of jij het ermee eens bent. We beginnen nooit voordat jij aan hebt gegeven dat de vorm goed is! 

Vervolgens worden je wenkbrauwen ingekleurd. Dit is meestal niet pijnlijk, maar je voelt het wel een beetje. Daarom is het fijn als je uitgerust en ontspannen naar je afspraak komt. Zo verloopt de behandeling het prettigst. Na afloop van de behandeling zal de specialiste alle nazorg goed uitleggen! Ook krijg je het via de mail zodat je het thuis rustig kan doornemen. 

Intake boeken?

PLAN EEN GRATIS INTAKE GESPREK IN!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. 

 

Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.

Veelgestelde vragen over permanente wenkbrauwen

Wanneer je permanente wenkbrauwen aan hebt laten brengen is een nabehandeling noodzakelijk. Zonder zo’n nabehandeling zullen de wenkbrauwen maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling zal het pigment met 50% vervagen en na de tweede nabehandeling vervaagt het met 30%. Dat is de bedoeling, want zo heb je uiteindelijk het meest natuurlijke effect.

 

We raden je aan om na de eerste behandeling direct een nabehandeling te boeken. Voor het beste effect vindt de nabehandeling na 6 tot 8 weken na je eerste behandeling plaats. Lukt het niet om de afspraak binnen deze termijn te boeken? Dan kan je tot maximaal 3
maanden na je eerste behandeling een nabehandeling inplannen. Dat brengt wel extra kosten met zich mee, omdat de specialiste na een langer verloop meer tijd nodig heeft voor de nabehandeling.

Net na een behandeling zien je wenkbrauwen er zeer donker uit. Dat wordt na watercontact al iets minder, maar ze beginnen dan ook te vervellen. Vlekjes, korstjes en pigmentverlies zijn dan normaal. Je hoeft dus niet ongerust te zijn, maar je mag ons natuurlijk altijd bellen! Probeer je wenkbrauwen zo min mogelijk aan te raken zodat ze mooi kunnen genezen. Omdat het pigment tijd nodig heeft om te stabiliseren in de huidoppervlakte, is het eindresultaat na zo’n 90 dagen goed zichtbaar.

Tijdlijn genezing permanente wenkbrauwen:

 • Dag 1 – 4: Je wenkbrauwen zien er zeer donker uit.
 • Dag 2 – 10: Er ontstaan barstjes en korstjes en de kleur wordt op sommige plekken minder.
 • Dag 11 – 28: De kleur en vorm komen op langzaamaan weer terug.
 • Dag 29 – 42: De kleur en vorm is weer goed zichtbaar.

Helaas is permanente make-up niet voor iedereen geschikt. Het aanbrengen van permanente make-up is niet mogelijk als je:

 • Zwanger bent
 • Hepatitis- of diabetespatiënt bent
 • Hart- of vaatziekten hebt
 • Bloedverdunners inneem
 • Korter dan 2 weken geleden een COVID-19 vaccinatie hebt gehad, of deze binnen 2 weken na je geplande behandeling zal krijgen

   

Mensen met Alopecia of extreem haarverlies na een chemokuur kunnen wél behandeld worden.

 

Permanente make-up wordt niet gezet voor en tijdens chemotherapie, in sommige gevallen kunnen we in overleg met de behandelde oncoloog een uitzondering maken, maar dit komt vrijwel nooit voor. Probeer je eerste behandeling circa acht weken voor de chemotherapie te plannen, zodat er nog eventuele nabehandeling kan plaatsvinden indien mogelijk.

De precieze houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon. Zo maakt het bijvoorbeeld uit of je een vette huid hebt en of je veel bloedt tijdens de behandeling. Ook speelt de gekozen kleur een rol. In het algemeen geldt; hoe lichter de kleur die gezet is, hoe
sneller deze vervaagt. Heb je al eerder permanente make-up gehad op je wenkbrauwen, of heb je ze ooit laten laseren? Ook dan zijn nabehandelingen* vaker nodig.

 

Een indicatie van de houdbaarheid:
Zeer vette huid: tot 6 – 8 maanden
Vette tot normale huid: 6 – 10 maanden
Droge tot zeer droge huid: 9 – 12 maanden

*Let op, na 12 maanden geldt het gewone tarief voor een nieuwe behandeling.

Er zijn een aantal zaken waar je voorafgaand aan- en na afloop van de behandeling rekening mee dient te houden voor een optimaal resultaat, maar ook voor je veiligheid. Uiteraard bespreken we deze dingen met je wanneer je een afspraak plant.

 

Voorafgaand aan de behandeling:

 • Neem geen bloedverdunners in
 • Laat je nooit behandeling onder invloed van alcohol of drugs
 • Zorg dat je goed uitgerust bent, zodat je behandeling prettig verloopt

Na afloop van de behandeling:

 • Neem geen bloedverdunners in
 • Zorg dat je wenkbrauwen minimaal drie dagen niet in contact komen met water
 • Houd je wenkbrauwen minstens een week vettig met de crème die je van ons krijgt
 • Raak de korstjes en velletjes niet aan, die laten vanzelf los
 • Wacht een week met sporten
 • Gebruik een week geen make-up op je wenkbrauwen. Rondom mag wel.
 • Ga twee weken niet in de zon of onder de zonnebank
 • Smeer je wenkbrauwen na twee weken in met SP50 als je onder de zonnenbank of in de zon gaat
 • Verf je wenkbrauwen niet gedurende de eerste twee weken
 • Wacht twee weken met het toepassen van fillers
 • Ga twee weken niet zwemmen of naar de sauna
 • Laat een week geen gezichtsbehandeling of peeling uitvoeren, daarna smeer je de wenkbrauwen voor een peeling in met een vettige crème.

 

Heb je al permanente make-up laten aanbrengen en ben je niet tevreden? Stuur ons dan een foto van je wenkbrauwen. Zo kunnen we je adviseren over de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om nieuwe permanente make-up aan te brengen,bijvoorbeeld als je al een hele donkere kleur hebt.

Plan een gratis intake gesprek in!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.

 

Client reviews

Onze klanten aan het woord: