Gratis verzending vanaf 50,-
Dierproefvrij
Geen parabenen of sulfaten

Permanente wenkbrauwen

Perfecte wenkbrauwen, zélfs als je in de ochtend wakker wordt. Dat wil je toch?! Lees hieronder over de technieken die wij hiervoor gebruiken. Welke het beste bij jou past? Daarin adviseren we je graag.

Altijd perfecte wenkbrauwen dankzij semi­permanente make-up

Bij Extended Skin gebruiken we semipermanente make-up (SPMU) voor het pigmenteren van wenkbrauwen of lippen en het zetten van permanente eyeliner. Ook is het mogelijk om oneffenheden als pigmentvlekken, littekens of vitiligo te camoufleren. 

 

De natuurlijke pigmenten worden met zeer fijne naaldjes tussen de eerste en tweede huidlaag aangebracht. Hier voel je bijna niets van! Na verloop van tijd zal het resultaat iets vervagen en is er een vervolgbehandeling nodig.

De verschillende technieken voor permanente wenkbrauwen:

Ombré Powder Brows

Eén van de technieken die we bij schoonheidssalon Extended Skin gebruiken is Ombré Powder Brows; een relatief nieuwe techniek die zorgt voor een natuurlijk effect. Deze manier is geschikt voor alle huidtypes en heeft weinig ‘touch-ups’ nodig, omdat de kleurintensiteit vrij lang behouden blijft.

 

Bij deze techniek voor permanente wenkbrauwen worden je wenkbrauwen namelijk niet volledig donker ingevuld. Bij de aanzet beginnen we met een lichte tint die we vervolgens vloeiend door laten lopen naar een donkerdere tint in de punt van je wenkbrauw. Zo hebben je permanente wenkbrauwen een zachte, natuurlijke uitstraling!

Combi Brow​

Deze techniek is vergelijkbaar met de Ombré Powder Brows. Ook bij deze techniek ben je verzekerd van een zachte en natuurlijke uitstraling. Het verschil is dat we er hier hele fijne haartjes bij tekenen. De Combi Brows techniek is geschikt voor alle huidtypen en wordt aangeraden wanneer je van jezelf minder volle wenkbrauwen hebt. Ook bij Combi Brows zijn er niet veel touch ups nodig vanwege de hoge kleurintensiteit, die maar heel langzaam vervaagt.

 

Ook bij de Combi Brow techniek zorgen we weer voor een vloeiend verloop van de tint: licht bij de aanzet tot donkerder in de punten. Bij de aanzet van je wenkbrauwen tekenen we er extra hele fijne haartjes bij. Zo worden je wenkbrauwen wat voller, vullen we eventuele kale plekken op en zijn kleine imperfecties in de vorm van je wenkbrauwen eenvoudig bij te
werken.

Microblading

Een andere mogelijkheid voor het zetten van permanente wenkbrauwen is de Microbladingtechniek. Hierbij gebruiken we een soort mesje, dat bestaat uit een rij van 12 ultrafijne naaltjes. Daarmee brengen we met één vloeiende beweging pigment aan in de bovenste huidlaag. Microblading is perfect voor de droge en dunnere huid, omdat het pigment dan minder snel vervaagt. 

 

Heb je een vettere huid? Dan is deze techniek minder geschikt, omdat het pigment dan juist wél snel vervaagt.

Hairstoke

De Hairstroke techniek wordt ook wel 3D Strokes genoemd. Bij deze techniek voor permanente wenkbrauwen werken we met een puntnaald, waarmee we extra haartjes tatoeëren. Perfect voor dunnere, onregelmatige of asymmetrische wenkbrauwen. Ook hierbij geldt dat het effect beter is bij een dunne, droge huid, dan bij een vettigere huid. 

 

De haartjes die we erbij tekenen, zijn niet van echte haartjes te onderscheiden. We gebruiken namelijk de kleur van jouw eigen wenkbrauwen. Omdat we met de extra haartjes kunnen spelen, kunnen we makkelijk aanpassingen doen in de vorm van je wenkbrauwen, of bijvoorbeeld een litteken camoufleren.

Bekijk alle foto's:

Hoe ziet een PMU behandeling eruit?

Op het tijdstip van jouw afspraak ontvangen we je in onze salon in Houten. We vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen en de uitleg over jouw behandeling goed door te lezen. Vervolgens nemen we je mee naar behandelruimte, waar je plaatsneemt op een comfortabel behandelbed. We nemen de tijd om jouw wensen te bespreken en je goed te adviseren. Met behulp van brow mapping meet de specialiste je gezicht op, om zo de grootte en vorm van de wenkbrauwen die het best bij jouw gezicht passen te bepalen.

 

 

Soms is het nodig om de wenkbrauwen eerst te epileren. Als dat gebeurd is tekent de specialiste de vorm van je wenkbrauwen. Daarna kijk je met behulp van een spiegel of je hier tevreden mee bent. Indien nodig past de specialiste de vorm nog iets aan. Ook kijkt de specialiste naar welke kleur het beste past en checkt ze of jij het ermee eens bent. We beginnen nooit voordat jij aan hebt gegeven dat de vorm goed is! 

 

Vervolgens worden je wenkbrauwen ingekleurd. Dit is meestal niet pijnlijk, maar je voelt het wel een beetje. Daarom is het fijn als je uitgerust en ontspannen naar je afspraak komt. Zo verloopt de behandeling het prettigst. Na afloop van de behandeling zal de specialiste alle nazorg goed uitleggen! Ook krijg je het via de mail zodat je het thuis rustig kan doornemen.

Prijzen

Plan een gratis intake gesprek in!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.

 

Veelgestelde vragen over permanente wenkbrauwen

Wanneer je permanente wenkbrauwen aan hebt laten brengen is een nabehandeling noodzakelijk. Zonder zo’n nabehandeling zullen de wenkbrauwen maximaal twee maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling zal het pigment vervagen. 

 

We raden je aan om na de eerste behandeling direct een nabehandeling te boeken. Voor het beste effect vindt de nabehandeling na 6 tot 8 weken na je eerste behandeling plaats. Lukt het niet om de afspraak binnen deze termijn te boeken? Dan kan je tot maximaal 3 maanden na je eerste behandeling een nabehandeling inplannen. Dat brengt wel extra kosten met zich mee, omdat de specialiste na een langer verloop meer tijd nodig heeft voor de nabehandeling.

Net na een behandeling zien je wenkbrauwen er zeer donker uit. Dat wordt na watercontact al iets minder, maar ze beginnen dan ook te vervellen. Vlekjes, korstjes en pigmentverlies zijn dan normaal. Je hoeft dus niet ongerust te zijn, maar je mag ons natuurlijk altijd bellen! Probeer je wenkbrauwen zo min mogelijk aan te raken zodat ze mooi kunnen genezen. Omdat het pigment tijd nodig heeft om te stabiliseren in de huidoppervlakte, is het eindresultaat na zo’n 90 dagen goed zichtbaar.

Helaas is permanente make-up niet voor iedereen geschikt. Het aanbrengen van permanente make-up is niet mogelijk als je:

 

 

 • Zwanger bent
 • Hepatitis- of diabetespatiënt bent
 • Hart- of vaatziekten hebt
 • Bloedverdunners inneem
 • Korter dan 2 weken geleden een COVID-19 vaccinatie hebt gehad, of deze binnen 2 weken na je geplande behandeling zal krijgen.
 
Mensen met Alopecia of extreem haarverlies na een chemokuur kunnen wél behandeld worden. Gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Kijk voor achtgrond informatie over de bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl 

 

 

Permanente make-up wordt niet gezet voor en tijdens chemotherapie, in sommige gevallen kunnen we in overleg met de behandelde oncoloog een uitzondering maken, maar dit komt vrijwel nooit voor. Probeer je eerste behandeling circa acht weken voor de chemotherapie te plannen, zodat er nog eventuele nabehandeling kan plaatsvinden indien mogelijk.

De precieze houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon. Zo maakt het bijvoorbeeld uit welke kleur je kiest. In het algemeen geldt; hoe lichter de kleur die gezet is, hoe sneller deze vervaagt. Heb je al eerder permanente wenkbrauwen gehad? Ook dan zijn nabehandelingen* vaker nodig.

 

Het mooiste resultaat is tussen 1,5 en 2 jaar. Daarna zal de kleur vervagen. Een jaarlijkse opfris behandeling wordt dan ook geadviseerd door ons op het resultaat te behouden. 

Er zijn een aantal zaken waar je voorafgaand aan- en na afloop van de behandeling rekening mee dient te houden voor een optimaal resultaat, maar ook voor je veiligheid. Uiteraard bespreken we deze dingen met je wanneer je een afspraak plant.Voorafgaand aan de behandeling:


 • Epileren mag van te voren maar is niet nodig
 • Twee weken voor de behandeling geen henna/verf behandeling ondergaan
 • Twee weken voor de behandeling geen zonnebank/zon
 • Twee weken voor de behandeling geen toxine A of filler behandeling ondergaan 
 • Vier weken voor de behandeling geen behandelingen laten uitvoeren zoals microneedling, TCA peeling of andere vormen van peeling met zuren
 • 24 uur van te voren gen NSAID’s innemen (Ibuprofen/Diclofenac/Naproxen)
 • Indien mogelijk een aantal dagen voor de behandeling te stoppen met bloedverdunners, wel in overleg met je huisarts
 • Laat je nooit behandeling onder invloed van alcohol of drugs
 • Zorg dat je goed uitgerust bent, zodat je behandeling prettig verloop
 
 

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie permanente make-up leiden. Als je de permanente make-up goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. De behandelde huid is genezen. 


De behandelaar geeft schriftelijk en per mail uitleg mee over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door om het optimale resultaat te behalen. Ook kan je onze algemene informatie doornemen. 

Heb je al permanente make-up laten aanbrengen en ben je niet tevreden? Stuur ons dan een foto van je wenkbrauwen. Zo kunnen we je adviseren over de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om nieuwe permanente make-up aan te brengen,bijvoorbeeld als je al een hele donkere kleur hebt.

Client reviews

Onze klanten aan het woord: