Gratis verzending vanaf 50,-
Dierproefvrij
Geen parabenen of sulfaten

Misschien overbodig om te vertellen, maar wij van Extended Skin zijn fan van de peelings van Cosmedix! Iets wat wij wel van de daken af willen schreeuwen. Maar waarom zijn wij eigenlijk fan?

 

Waarom is het ondergaan van een peeling een ”MUST” voor het krijgen en het behouden van een gezonde huid? Er zijn zoveel behandelingen op de markt. Wat maakt een peeling van Cosmedix zo uniek? 

De reden waarom we in deze blog alle voordelen van een peeling op een rijtje voor je zetten is dat je na het lezen misschien net zo enthousiast wordt als ons. 

 

 

1. Vaarwel rimpels en fijne lijntjes!

Een van de grootste voordelen van een peeling is dat het zorgt voor het verminderen van tekenen van huidveroudering. Naarmate we ouder worden vernieuwd onze huid zichzelf steeds trager. Door een peeling wordt het proces van vernieuwing versnelt. Na een peeling toont de huid egaler, frisser en jonger. Tegelijkertijd voorkomt het ook de vroegtijdige vorming van lijntjes en rimpels. Een huid die nooit een peeling krijgt wordt dikker, stugger en grauwer. Hierdoor worden actieve werkstoffen minder goed opgenomen. 

 

 

2. Maakt effectief een einde aan acné!

Regelmatig exfoliatie is een belangrijke stap in de strijd van acné. Acné wordt door verschillende factoren veroorzaakt. Dode huidcellen stapelen zich sneller op, waardoor de huid verdikt raakt en de poriën verstopt raken. Dit in combinatie met een verhoogde talgproductie en bacteriën, zorgen er samen voor dat de poriën sneller zullen verstoppen. Iets wat we natuurlijk niet willen! Salicylzuur is in dit geval de perfecte oplossing. Het versnelt de celdeling waardoor de huid niet verdikt raakt. Het werkt talg oplossend en bacteriën dodend. Waardoor alle factoren van het ontstaan van acné worden aangepakt! Bij herhaling, thuisverzorging en het goed opvolgen van ons advies, kan het zelfs zo zijn dat de acné niet meer terugkomt!

 

 

3. Voorkomen en verwijderen van pigmentvlekken!

Pigmentvlekken kunnen ontstaan door zon schade, acné, hormonen of tijdens en na een zwangerschap. In sommige gevallen vervagen pigmentvlekken vanzelf, maar helaas in de meeste gevallen niet. Een peeling is de oplossing in de strijd tegen pigmentatie. Een pigmentvlek ontstaan in de onderste laag van je opperhuid. Om uit de huid te verdwijnen moeten deze cellen naar buiten (boven) komen. En juist daar kan een peeling bij helpen. Doordat een peeling de celdeling versnelt, komen deze pigmentcellen sneller naar boven, waardoor ze vanzelf van de huid af vallen. MAAR, dit is compleet zinloos als je geen daglichtberscherming gebruikt. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Al het licht wat je ziet bestaat uit UV stralen. Wil je pigmentvlekken verminderen? Dan is het gebruiken van minimaal SPF 30 noodzakelijk!

 

 

4. Een boost aan hydratatie!

Exfoliatie speelt ook een hele belangrijke rol in de strijd tegen een vochtarme, trekkerige huid. Vooral tijdens de koude wintermaanden merk je als snel dat jouw huid vochtarm wordt. Hij begint te trekken, branden en je hebt waarschijnlijk het gevoel dat de crème die je gebruikt niet meer voldoende voedt. Herken je dit? Dan is een peeling zeker geschikt voor jou! Na een peeling is je huid beter in staat om vocht vast te houden en zichzelf tehydrateren. En omdat de dode huidcellen nu niet meer in de weg zitten, zal jouw huid de voedende crèmes die je gebruikt beter opnemen. Een mooi, zacht en gehydrateerd huidje, wie wilt dat nou niet?

 

 

5. Je make-up blijft mooier zitten!

Een goede ondergrond is het halve werk, zeker als het over make-up gaat. Daarom is het gebruikt van een peeling essentieel. Zeg maar dag tegen een vlekkerige foundation! En zeg hallo tegen minerale make-up en een egale huid.

 

 

6. Minder irritatie na het scheren!

Yes! Ook voor een mannenhuid is een peeling de oplossing! Doordat een peeling voor een versnelde celdeling zorgt, zal jouw huid minder snel verdikken. In veel gevallen is dit namelijk de oorzaak waardoor baardharen sneller ingroeien. Wist je trouwens dat al onze behandelingen ook geschikt zijn voor mannen? 

 

 

7. Hmm gewoon je huid mooi en gezond houden?

Na het lezen van alle bovenstaand voordelen, zou je bijna gaan denken dat je met een gezonde huid zonder ‘problemen’  geen peeling kan ondergaan? Gelukkig wel! Ook jij kan een preventief voor zorgen dat jouw huid zo lang mogelijk gezond blijft, door af en toe een peeling te ondergaan.

 

Heb je na het lezen van alle bovenstaande informatie nog vragen  Kom gerust langs voor een gratis intake inclusief een huidscan met onze Observe. Zo krijg je van ons een vrijblijvend aangepast advies! Online een afspraak maken?