Gratis verzending vanaf 50,-
Dierproefvrij
Geen parabenen of sulfaten

Weetjes en feitjes omtrent (semi) permanente make-up die je altijd al had willen weten.

– Een behandeling doet geen pijn, maar is niet geheel gevoelloos. Het verschilt per persoon en huid.

– Permanente make-up is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Dit kan voor vrouwen die er verzorgd uit willen zien en voor mensen die een correctie nodig hebben.

– Permanente make-up blijft altijd aanwezig, maar in de loop van de tijd kan de make-up wel licht vervagen. Dit verschilt per persoon. Niemand heeft dezelfde huid en niemand heeft dezelfde celvernieuwing en afweersysteem.

– Voordat gepigmenteerd wordt, wordt er eerst voorgetekend. Er wordt ook een gesprek gevoerd vooraf, pas als alles naar wens is begint het pigmenteren.

– De kleur wordt uitgezocht door de specialist. Er zijn zo’n 100 kleuren en deze zijn verschillend voor elk huidtypen. De deskundige kan adviseren welke kleur of kleuren het beste bij je passen.

– Je kan naast permanente make-up prima je eigen make-up gebruiken. Permanente make-up dient niet als zichtbare make-up het helpt alleen om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. 

– Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur tot twee uur. 

– Er is geen speciale nazorg behandeling. Wel zijn er bepaalde richtlijnen die je specialist aan je mee geeft na de behandeling. 

– Het eindresultaat is niet meteen zichtbaar. De eerste week is het pigment donkerder dan het eindresultaat. Na ongeveer zes tot acht weken is het eindresultaat pas zichtbaar.

– Het is niet hetzelfde als tatoeëren. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht, maar dat is ook de enige overeenkomst. De technieken, apparatuur en samenstelling van de pigmenten verschilt.

– Prijzen verschillen per kliniek, maar denk wel aan bedragen boven de tweehonderd euro. 

– Permanente make-up blijft altijd mooi zitten mits je elk jaar het laat bijwerken middels opfris behandelingen. Zo blijft permanente make-up dus niet twee a drie jaar zitten zonder onderhoud.  

– Nabehandelingen zijn noodzaak om de pigmenten te laten stabiliseren. 

– De pigmenten zijn organisch en volledig afbreekbaar door het lichaam. Allergieën komen hierbij niet voor.